Obertament presenta l'Informe de l'Observatori de mitjans i salut mental

Obertament presenta l'Informe de l'Observatori de mitjans i salut mental
Diumenge 16/12/2018

Obertament, entitat impulsada, entre altres, per La Unió, i el Grup de Periodistes Ramon Barnils van presentar el passat dimarts una nova edició de l'Informe de l'Observatori de Mitjans i Salut Mental, que enguany fa una 'Anàlisi comparativa: informació local vs. internacional'. L'acte, que va tenir lloc al Palau Macaya, va servir per donar a conèixer els resultats d'aquest treball, que revela que, en moltes ocasions, els mitjans de comunicació contribueixen a difondre l'estigma cap als problemes de salut mental, assenyalant-los com a causa d'actes violents i atemptats.

Aquest fet es dona, especialment, a la informació d'origen internacional, però els mitjans locals no s'escapen a aquest fet i tot i que en menor mesura, també difonen aquest estereotip. D'altra banda, tant els diaris de caire generalista com els locals s'obliden sovint de donar veu a testimonis en primera persona. 

Durant l'acte, es va celebar una taula rodona sobre 'La veu de la persona amb trastorn mental als mitjans de comunicació' amb la participació de Dani Ferrer i Talia Nieto, activistes en primera persona; Natàlia Vila, periodista del Diari Ara; i Fidel Masreal, periodista de El Periódico i autor del llibre 'Convivir con la depresión'.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020