Presentat el Mapa de Tendències 2019, de TIC Salut Social

Presentat el Mapa de Tendències 2019, de TIC Salut Social
Dijous 14/03/2019

La Fundació TIC Salut Social, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i de la qual és patrona la directora de participació associativa de La Unió, Anna Riera, va presentar el passat de 14 de març els resultats de la dotzena edició del Mapa de Tendències 2019, un estudi del Departament de Salut, amb l'objectiu de conèixer la implantació i ús de les TIC en els centres de salut i hospitals del Sistema Públic de Salut Català (SISCAT) i que enguany, per primera vegada i, com a novetat, ha incorporat la visió dels seus responsables de Recerca i Innovació. Entre les tendències més innovadores i disruptives d'enguany, hi predominen la integració de la realitat virtual, la intel·ligència artificial, la telemedicina i la robòtica. 

Durant l'acte, que va aplegar prop de 500 persones (350 de manera presencial i 150 via streaming pel seu canal de YouTube), es va posar de manifest, segons les dades recollides de l'enquesta, que el 53% van assenyalar que el lideratge de la Transformació Digital dins dels centres de ha de venir liderada pel seu CIO, el responsable de les Tecnologies de la Informació. De fet, un 29% ha confirmat que ja l'està liderant.

El Mapa de Tendències és un estudi anual que interpreta les principals tendències que estan modificant els models tradicionals de la sanitat tant des d'un enfocament tecnològic com des de la perspectiva dels canvis organitzatius i individuals que tenen lloc a través de les TIC en l'àmbit de la salut. En aquesta dotzena edició s'analitza la implementació de 3 grans àrees: Sistemes informació (Interoperabilitat, Intercanvi Electrònic de Dades, HC3, IS3, ECAP, Imatge Mèdica Digital i Ciberseguretat); Atenció a la ciutadania (La Meva Salut i Participació del ciutadà i relació amb les TIC); i Innovació (Realitat Virtual, Robòtica, Intel·ligència Artificial).

Podeu conèixer els resultats de l'estudi del Mapa de Tendències 2019 a la notícia al web de la Fundació TIC Salut Social.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024