Roser Fernández participa a l'acte del 40è aniversari de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes

Roser Fernández participa a l'acte del 40è aniversari de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes
Dimecres 13/03/2019

La directora general de La UnióRoser Fernández, va participar el passat 12 de març a l'acte de commemoració dels 40 anys de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC).

Roser Fernández va ser una de les ponents de taula rodona titulada 'Context sanitari, situació actual i perspectives de futur', que va permetre aportar la seva visió i, juntament amb diversos economistes i actors rellevants del sistema sanitari, reflexionar sobre com ha evolucionat el context del sector, en quins aspectes ha contribuït l'economia de la salut i com veuen el futur en els pròxims anys.

En la seva intervenció, la directora general va recordar els seus inicis acadèmics amb el l Postgrau d'Economia de la Salut al 1986 i va aprofitar per compartir els conceptes claus que l'han acompanyat en tota la seva trajectòria professional forjats amb el llibre 'Introducción a la Economía de la Salud', Cullis i West. De la mateixa manera, Roser Fernández va enraonar sobre les principals lliçons apreses després de més de tres dècades centrada en l'economia de la salut i va exposar els tres principals reptes de futur en aquest àmbit: la capacitat de resposta als nous paradigmes, més enllà dels models; l'aplicació d'un abordatge interdisciplinari i intergeneracional; i la necessitat de socialitzar els valors de l'economia de la salut a través de l'ètica de l'eficiència en aspectes com la formació acadèmica, l'acció política, la gestió empresarial i la corresponsabilitat individual. 

El degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya del 2008 fins al 2018, Joan B. Casas, va presidir la jornada que va comptar també amb la participació de Guillem López Casasnovas, col·legiat de mèrit i catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra; Ivan Planas, membre de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya i director de l'Àrea de Recursos Econòmics del Servei Català de Salut, i Anna García-Altés, directora de l'Observatori del Sistema de Salut de Catalunya a l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

Podeu ampliar la informació a la notícia del web i reviure tot l'acte al vídeo del Col·legi d'Economistyes de Catalunya.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/08/2020