Salut triplica el nombre de professionals especialistes en salut mental i addiccions als CAP de Catalunya

Salut triplica el nombre de professionals especialistes en salut mental i addiccions als CAP de Catalunya
Dijous 01/03/2018

El Departament de Salut ha aconseguit triplicar el nombre de nous professionals especialitzats en salut mental i addiccions en l'atenció primària (s'ha passat de 100 a 300), després d'haver completat el desplegament de la Cartera de serveis de salut mental i addiccions en aquest àmbit. Aquest projecte es va iniciar el 2007, però es va veure aturat a causa de la crisi econòmica. D'aquesta manera, ara tots els centres d'atenció primària de Catalunya disposen d'un equip d e professionals especialistes en salut mental i addiccions format per psiquiatres, psicòlegs clínics i infermers dels centres de salut mental, tant d'adults com d'infantil, que treballen conjuntament amb els professionals de la primària.

L'atenció a la salut mental i les addicions són una prioritat per al Departament de Salut, i així es recull a les Estratègies de salut mental i addiccions 2017-2020. L'àrea de salut mental s'ha vist recolzada amb l'increment pressupostari més gran de la història, amb una inversió addicional de 70 milions l'any 2017, amb els quals s'han contractat més de 650 professionals dedicats a l'atenció a la salut mental i addiccions; més de la meitat amb perfils de psicologia, infermeria i educació social. Amb aquest increment, el pressupost en salut mental s'eleva fins als 440 milions d'euros, el 62% del qual es destina a programes d'atenció comunitària per superar l'objectiu fixat per a l'any 2020 que és del 60%.

La informació sobre les estratègies i els pressupostos en salut mental i addiccions es pot consultar a la nota de premsa del Departament i a la documentació adjunta.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018