160 assistents participen a la VIII Jornada Associativa de La Unió

160 assistents participen a la VIII Jornada Associativa de La Unió
Dissabte 09/12/2017

160 representants de les entitats associades a La Unió van participar a la VIII Jornada Associativa de La Unió, que sota el títol 'Escenaris de futur, des de la diversitat, el compromís, la independència, la professionalitat i la innovació', es va celebrar el passat 1 de desembre, a la Casa de Convalescència de Barcelona. La trobada va servir per debatre i elaborar les conclusions del projecte +Futur, iniciat just un any abans durant el transcurs de la taula rodona 'Tendències de l'entorn', de l'edició anterior de la Jornada Associativa, en la qual l'Entitat celebrava els seus 40 anys. 

Helena Ris_Enric Mangas_VIII Jornada Associativa
La Jornada Associativa de La Unió d'enguany va ser inaugurada pel president de l'associació empresarial, Enric Mangas, qui va assegurar que "la finalitat del projecte +Futur és ajudar a les entitats en els seus objectius i la seva gestió". Durant el seu parlament, també va tenir paraules de suport al Govern de la Generalitat i va agrair la tasca realitzada pel seu president, Carles Puigdemont, i el conseller de Salut, Antoni Comín.
 

Per la seva banda, la directora general de La Unió, Helena Ris, va explicar que el projecte +Futur és "un exercici de prospectiva per veure com han de ser els serveis i com han de fer-se les coses des del punt de vista dels associats". La directora general també va fer referència al fet que, tot i la manca de recursos, els serveis s'han d'adaptar a les actuals necessitats i s'ha d'aprofitar la voluntat, el coneixement, l'experiència, etc. a través dels òrgans de participació de La Unió. Igualment, va explicar que les conclusions de la feina realitzada es recolliran en un document, que es difondrà al llarg del 2018 i es treballarà per veure com es pot implantar i aplicar-lo en el dia a dia.

Cal recordar que en el projecte +Futur les entitats associades a La Unió han treballat per identificar les tendències en la provisió i organització dels serveis en l'horitzó dels propers 5 anys. Això s'ha fet amb la col·laboració de prop de 300 persones, a través dels consells de sector, consells tècnics assessors, grups focals amb usuaris, professionals i agents socials, consell consultiu i fòrum d'associats col·laboradors.

Josep Fusté_VIII Jornada Associativa
El director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva de La Unió, Josep Fusté, va comentar la configuració dels grups que s'havien establert per analitzar i debatre els resultats, així com traduir les aportacions en escenaris que es puguin compartir. Així, les formacions van treballar i elaborar les conclusions entorn a: Ciutadania, pacients i usuaris i la seva relació amb els serveis, Tendències en la demanda dels serveis, Canvis en la manera d'atendre les persones i produir els serveis, Exercici professional en transformació i reptes en la gestió dels recursos humans, i Gestió de les organitzacions en un entorn de canvi.
 

Les conclusions d'aquest projecte es presentaran en forma de recomanacions per a les entitats davant dels escenaris dibuixats i, també, d'iniciatives a desenvolupar des de La Unió, les quals es podran impulsar per afrontar aquest futur en les millors condicions, de cara a donar el millor servei als ciutadans, principal raó de ser de La Unió i dels seus associats. 

El producte resultant d'aquest procés es donarà a conèixer a experts, assessors acadèmics, institucions de referència en el sector sanitari i social i grups d'interès per acabar de contrastar els escenaris amb les seves visions i expectatives. Finalment, es posarà a disposició de les entitats com a referència prospectiva i es faran sessions per presentar-lo públicament.

La jornada va acabar amb un dinar institucional i una visita a l'exposició 'Un model de tots per a l'atenció sanitària i social per a tothom', la qual, impulsada per La Unió, es pot veure fins els proper 26 de genera a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/10/2018