Èxit de participació a la VII Jornada d’Innovacions Infermeres de La Unió

Èxit de participació a la VII Jornada d’Innovacions Infermeres de La Unió
Divendres 24/11/2017
1er. Premi_Jornada Tècnica Innovacions Infermeres
La Unió va celebrar, el passat 22 de novembre, la VII Jornada Tècnica d'Innovacions Infermeres, que impulsa el Consell Tècnic Assessor d'Infermeria de l'entitat. L'edició d'enguany, organitzada una vegada més amb l'objectiu de compartir experiències innovadores que aporten valor a la pràctica del dia a dia en l'àmbit de l'infermeria, va comptar amb la presència de més d'un centenar d'assistents i amb la col·laboració de Sanofi. Els participants a l'acte van poder conèixer de primera mà 10 dels 43 treballs que havien optat a ser presentats i amb els quals s'han desenvolupat noves maneres de fer les coses en un context sanitari canviant. El projecte 'Disseny d'una eina on line per a l'equilibri de les càrregues assistencials a les unitats d'hospitalització. De la ficció a la realitat', presentat per Catalina Padilla, de l'Hospital Sant Joan Despí Moises Broggui, va ser reconegut amb el primer premi, que consta d'una dotació de 400 euros. D'altra banda, el treball 'Millora de l'eficiència en la preparació de benes de cel·lulosa', de Francisco Pozo, de la Fundació Assistencial Mútua de Terrassa, es va fer amb el segon premi i els 200 euros que l'acompanyen.
 

La directora de Participació Associativa de La Unió, Anna Riera, i la Secretària Tècnica Samitària de La Unió, Mercè Estrem, van ser les encarregades d'inaugurar l'acte. Riera va destacar que "tots els projectes que s'han presentat tenen molt valor perquè han surgit del contacte directe amb el pacient i són innovacions que, fruit de l'experiència, miren de millorar la pràctica diària dels professionals, però, sobretot, d'aportar un benefici al malalt". Per la seva banda, Estrem va assegurar que "innovar no és res més que plantejar-se les coses i treballar per canviar-les".

2on Premi_Jornada Tècnica Innovacions Infermeres
Durant la jornada, l'investigador biomèdic especialitzat en l'estudi de la tuberculosi i president del Consell d'Administració de l'AQuAS, Pere Joan Cardona, va impartir una conferència sobre la seva experiència innovadora en el desenvolupament d'una vacuna contra aquesta malaltia a partir de l'anàlisi del seu origen i funcionament. 

Per finalitzar l'acte, la directora general de La Unió, Helena Ris, va cloure la trobada afirmant que "per aconseguir innovar, s'han de tenir en compte valors con l'esforç, la constància i el treball en equip, tots ells molt vinculats a la professió d'infermeria". Així mateix, va subratllar que s'ha de posar el focus en el client, en aquest cas, el pacient, i s'ha de tenir tolerància al fracàs, cosa per la qual els infermers i infermeres estan molt preparats.

En els propers dies s'enviarà una newsletter amb informació ampliada de la sessió.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/12/2018