Aquest divendres se celebra la VIII Jornada Associativa de La Unió

Aquest divendres se celebra la VIII Jornada Associativa de La Unió
Divendres 24/11/2017
Jornada Associativa 2016-Projecte +Futur
La Casa de Convalescència de Barcelona, ubicada al recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, acollirà, el proper 1 de desembre, la VIII Jornada Associativa de La Unió, que enguany es celebrarà amb el títol ‘Escenaris de futur, des de la diversitat, el compromís, la independència, la professionalitat i la innovació'. La trobada servirá per avaluar les aportacions realitzades per les entitats associades a La Unió al projecte +Futur, iniciat precisament fa un any en el marc de l'anterior edició d'aquest esdeveniment i que va tenir com a lema: '40 anys d'història de La Unió: seguim mirant cap al futur'.
 

Al llarg d'aquest any, els associats a La Unió han treballat amb l'objectiu d'identificar les tendències en la provisió i en l'organització dels serveis en l'horitzó dels propers 5 anys. Això s'ha fet amb la participació de prop de 300 persones a través dels consells de sector, consells tècnics assessors, grups focals amb usuaris, professionals i agents socials, consell consultiu i Fòrum d'Associats Col·laboradors. Ara, amb el convenciment que aquest treball ha de servir a les entitats per encarar millor el seu futur, és el moment de traduir les aportacions de cada grup en escenaris que es puguin compartir, de manera que ajudin a adaptar els serveis als elements d'entorn i influir en l'organització adequada del sistema sanitari i social.

La jornada d'enguany es dedicarà a tancar internament aquest procés, amb la discussió dels resultats en grups de debat amb tots els participants, que es distribuiran en funció de la preferència indicada a l'hora de realitzar la inscripció. Els grups que s'han establert són: 

  • Ciutadania, pacients i usuaris i la seva relació amb els serveis
  • Tendències en la demanda de serveis
  • Canvis en la manera d'atendre les persones i de produir els serveis
  • Exercici professional en transformació i reptes en la gestió dels recursos humans
  • Gestió de les organitzacions en un entorn de canvi 

Les conclusions es presentaran en forma de recomanacions per a les entitats davant dels escenaris dibuixats i, també, d'iniciatives que es puguin impulsar des de l'associació per afrontar el futur amb les millors condicions i donar el millor servei als ciutadans, raó de ser de les entitats associades a La Unió.

El producte resultant de tot aquest procés es presentarà a experts, assessors acadèmics, institucions de referència del sector sanitari i social i grups d'interès, per acabar de contrastar els escenaris amb les seves visions i expectatives. Finalment, es posaran a disposició de totes les entitats els resultats i conclusions com a referència prospectiva i es faran sessions públiques de presentació, convidant tots els participants i els representants de les institucions del sector.

Després de la sessió, hi haurà un dinar institucional. I, a la tarda, es farà una visita a l'exposició 'Un model de tots per a l'atenció sanitària i social per a tothom', organitzada per La Unió i que es pot visitar al vestíbul de l'Hospital de Sant Pau.

El programa i els detalls de la jornada es poden consultar en el documents adjunts.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/10/2018