V Convocatòria de casos de l'Observatori UNIÓ-ESADE

V Convocatòria de casos de l'Observatori UNIÓ-ESADE
5a edició de l'Observatori de la Cooperació Públicoprivada en les polítiques sanitàries del Programa PARTNERS ESADE 2018, Roser Fernández
La Unió i ESADE van presentar, el 16 de març de 2018, la 5a edició de l'Observatori de la Cooperació Públicoprivada en les polítiques sanitàries del Programa PARTNERS. L'acte va ser inaugurat per la directora general de La Unió, Roser Fernández, i el director de l'Institute for Healthcare Management d'ESADE, Manel Peiró. El director va agrair el paper impulsor de La Unió i els promotors de l'Observatori en aquest projecte. Fernández, per la seva banda, va destacar la importància d'objectivar i explicar l'aportació de valor públic de la cooperació públicoprivada en el sistema de salut de Catalunya. 
 

Per la seva part, la directora del Programa PARTNERS, Mónica Reig, va ser l'encarregada de presentar els tres projectes que s'han posat en marxa gràcies a la col·laboració entre centres públics i entitats o empreses privades. La primera va fer referència a 'La compra pública com a motor d'innovació', un cas d'estudi del sector català de la salut en el qual el Servei de Cardiologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va identificar l'oportunitat de desenvolupar un model de compra pública per al servei d'implantació de desfibriladors automàtics. Per fer realitat aquest projecte, el centre va comptar amb AQuAS i Medtronic Iberia com a partners. El treball que s'ha fet fins ara el van explicar Xavier Viñolas, cap de la Unitat d'Arritmies del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Sant Pau; Ramon Maspons, coordinador d'innovació de la Agència de Qualitat i Evaluació Sanitàries de Catalunya; i Germán Gutiérrez, director de Integrated Health Solutions de Medtronic Iberia.

En l'àmbit de la salut mental, es va compartir 'El programa Mosaic', desenvolupat per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Germà Tomàs Canet. Mercè Rosich, regidora de Salut del consistori de la capital del Bages, i Anna M. Prats, directora de l'organització que treballa per millorar l'assistència i protecció de les persones amb problemes de salut mental, van presentar aquest projecte que ha reunit cinc entitats (l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, les Germanes Dominiques del Convent de Santa Clara, la Fundació Althaia i les dues ja esmentades) i té com a objectiu proporcionar a aquestes persones de la Catalunya Central una millora en la seva qualitat de vida, atenent algunes de les necessitats no sanitàries, com l'oci, l'aprenentatge, la socialització i la reintegració laboral.

5a edició de l'Observatori de la Cooperació Públicoprivada en les polítiques sanitàries del Programa PARTNERS ESADE 2018

La darrera experiència compartida va ser 'El programa Game Over' de la Fundació Institut Guttmann i el Servei Català de Trànsit (SCT), que intenta reduir la incidència dels accidents de trànsit a Catalunya amb víctimes mortals i ferits amb seqüeles greus per a tota la vida. L'objectiu és sensibilitzar els adolescents i joves en edat de treure's el permís de conduir perquè desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries que comporta la conducció. Així ho van expressar Àngel Gil, assessor de l'àmbit social de la Fundació Institut Guttmann, i Maria Farners de Cruz, cap del Servei de Processos Formatius de Mobilitat Segura del SCT.

5a edició de l'Observatori de la Cooperació Públicoprivada en les polítiques sanitàries del Programa PARTNERS ESADE 2018, Enric Mangas
El president de La Unió, Enric Mangas, i Manel Peiró van cloure la jornada. Mangas va destacar la necessitat de reforçar la confiança, la coresponsabilitat i la transparència de resultats de la cooperació públicoprivada. Amb motiu del desè aniversari de l'Observatori, va anunciar que La Unió i el Programa PARTNERS d'ESADE faran un informe que, en forma de decàleg, reculli les principals aportacions de la CPP en el sector salut i social, així com els requeriments essencials per a una bona governança i gestió de la CPP.
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 01/12/2023