VII Edición de los Premios La Unió a la Innovación en Gestión - 2016

VII Edición de los Premios La Unió a la Innovación en Gestión - 2016

La Unió ha celebrat la VII edició dels Premis La Unió a la Innovació en Gestió. Aquests premis responen a la voluntat de La Unió de reconèixer i atorgar valor al treball de les organitzacions sanitàries i socials en aplicar innovacions a la gestió de les seves institucions, de destacar el valor que aporten en la gestió de les persones i de premiar les innovacions que es tradueixen i impacten positivament en resultats per als ciutadans.

El lliurament dels premis va tenir lloc el passat 15 de desembre, en el marc de l'acte de cloenda de l'Assemblea General de La Unió. L'acte va ser presidit pel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Carles Mundó qui va entregar els reconeixements acompanyat del vicepresident primer, Joan M. Adserà i la directora general de La Unió, Helena Ris.

Els premis entregats i les entitats guardonades van ser:

  • Categoria d'eficiència i sostenibilitat
    • Primer premi: Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, per “Projecte d'hospital cardioprotegit”: Fruit d'una anàlisi i mapeig de les diferents àrees de risc d'aturada cardiorespiratòria, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell va adequar l'equipament, formació i protocols en Suport Vital. D'aquesta forma ha aconseguit una major eficàcia en la resposta.
    • Finalista: Consorci Sanitari de Terrassa, per “Avaluació de l'impacte de l'adequació de les sol·licituds de proves d'esforç cardiològiques”: Exemple de procés de gestió clínica basat en les TICs que millora l'adequació de les indicacions en proves d'esforç cardiològiques, mitjançant una eina informatitzada basada en guies de pràctica clínica i elaborada per consens entre professionals d'atenció primària i especialitzada, seguint les recomanacions del projecte essencial i d'iniciatives com el Choosing Wisely del NHS.
  • Categoria de gestió dels professionals
    • Primer premi: Consorci Sanitari de l'Anoia, per “Reducció dels accidents laborals per sobreesforços al mobilitzar pacients”: Experiència innovadora en l'aplicació dels tallers de mobilització de malalts, que ha permès una reducció dràstica de l'accidentabilitat relacionada amb aquesta mobilització, aconseguint millorar la salut laboral dels treballadors a més d'una reducció del 67% dels costos directes relacionats amb l'estalvi en substitucions per baixa.
    • Finalista: Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, per “Acte únic preoperatori en el marc d'una consulta preanestèsica infermera”: L'aplicació d'un protocol de proves preoperatòries, la implantació de noves tecnologies i un model de consulta d'infermeria experta en anestèsia, permeten que el pacient resolgui les proves preoperatòries, la valoració preanestèsica i la informació del preoperatori en una sola visita a l'hospital o acte únic.
  • Categoria de gestió assistencial de pacients
    • Primer premi: Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor. Benito Menni Granollers, per “Programa de suport social en salut mental a la xarxa primària social i sanitària”: Exemple de treball en xarxa de 3 nivells d'assistència social: els treballadors socials (TS) dels serveis socials municipals, TS sanitaris del CAP i els TS sanitaris especialitzats en salut mental, que garanteix una atenció veritablement integral i holística, facilitant el continuum assistencial en pacients amb trastorn mental sever (TMS).
    • Finalista: Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, per “Servei d'abordatge integral del procediment assistencial”: Configuren un servei que allibera al pacient de visites innecessàries, seleccionant el dispositiu més adequat a les necessitats, a través d'un model de risc compartit entre el proveïdor i el centre sanitari, que permet el monitoratge remot de dispositius.

Trobareu més informació sobre els projectes premiats i fotos de l'acte a la newsletter dels premis.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 27/03/2024