La Unió, internacional

La Unió i les entitats associades, a la 42a edició del Congrés Mundial d'Hospitals

La Unió i alguns dels seus associats han participat al Congrés Internacional d'Hospitals, celebrat a Brisbane (Austràlia) els dies 10 i 12 d'octubre. Per part de La Unió, es van presentar tres ponències que recullen trets distintius del sistema sanitari català. En primer lloc, el director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva de La Unió, Josep Fusté, ha intervingut en una sessió per presentar els reptes i els èxits en l'atenció integrada i centrada en el pacient del sistema sanitari català. En aquesta ponència, ha explicat com s'organitza el model a Catalunya i ha posat en valor el treball conjunt que realitzen els diferents proveïdors sanitaris.

D'altra banda, Anna Riera, directora de Participació Associativa de La Unió, ha aprofundit en un altre aspecte molt representatiu del model sanitari català: les aliances estratègiques entre proveïdors de salut, les quals, tal com ha explicat, configuren un model eficient de col·laboració que ha de portar cap a la integració. 

A la tercera intervenció que La Unió ha fet al Congrés Internacional d'Hospitals, Josep Fusté, ha esbossat quin serà el futur dels serveis socials i assistencials, des del punt de vista de gestors sanitaris, professionals i ciutadans. En aquesta ponència, ha presentat el Projecte +FUTUR.

L'esdeveniment també ha comptat amb intervencions d'entitats associades a La Unió: l'Hospital Plató, la Fundació Sanitària de Mollet i l'Hospital Sant Joan de Déu han dut a terme intervencions a diverses sessions. A més, dos d'aquets centres han estat reconeguts pels seus treballs. L'Hospital Sant Joan de Déu ha estat designat 'silver winner' als premis de la IHF/EOH a l'excel·lència en lideratge i gestió de l'atenció sanitària, per la seva iniciativa 'Bed Management System', mentre que l'Hospital Plató ha rebut el segon premi, a l'entrega de guardons als millors pòsters del congrés. A part d'aquesta institució, hi va haver diversos associats de La Unió que van presentar pòsters o comunicacions.

A la newsletter del congrés i a la nota de premsa adjunta es pot ampliar la informació sobre les ponències de Josep Fusté i Anna Riera, així com de la participació de les entitats associades a La Unió.

tira WHC 2018 World Hospital Congress 2018 Brisbane associats

D'altra banda, podeu consultar un llistat amb els assistents de cada país que van acudir al WHC, així com el resum de la intervenció d'un dels ponents destacats de congrés, Robert Pearl, autor del llibre: Mistreated: why we think we're getting good healthcare and why we are usually wrong.

Ja podeu descobrir, també, els moments destacats del 42è Congrés Internacional d'Hospitals i consultar la newsletter realitzada per l'Australian Healthcare & Hospitals Association (AHHA) amb els temes més interessants.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020