La Unió, internacional

Participació al 39th World Hospital Congress - WHC 2015

La promoció de la innovació dels hospitals en un sistema públic de salut va centrar la sessió organitzada per La Unió en el marc del 39th World Hospital Congress de la International Hospital Federation (IHF), què va tenir lloc del 6 al 8 d'octubre de 2015. Els assistents a la sessió es van interessar especialment a conèixer el sistema sanitari català i com es fomenta la innovació per millorar la prestació de serveis assistencials, la qualitat i l'eficiència. Aquest congrés va reunir uns 700 delegats de 46 països per intercanviar experiències en gestió i lideratge en l'àmbit de la salut.

La Unió al congrés de la IHF
Anna Riera, directora Sanitària, Social i de Participació Associativa de La Unió, va ser l'encarregada d'introduir la sessió i moderar el posterior debat, així com de donar a conèixer als assistents com està organitzat i com funciona el model de salut de Catalunya. Riera va destacar que els casos de l'Hospital Sant Joan de Déu, la Corporació Sanitària Clínic i l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Mútua de Terrassa i la Corporació Sanitària Parc Taulí demostren que un sistema de salut que està orientat a resultats amb autonomia de gestió dels proveïdors permet trobar millors solucions per complir els objectius de salut i garantir la sostenibilitat dels proveïdors sanitaris.
 

Seguidament a la presentació d'Anna Riera, es van donar a conèixer les quatre iniciatives que exemplifiquen el desenvolupament innovador a la sanitat catalana: El concepte d'hospital líquid –Hospital Sant Joan de Déu; una eina per a la presa de decisions d'inversió en tecnologia a nivell hospitalari Corporació Sanitària Clínic i de l'Hospital General del Parc Sanitari Sant Joan de Déu; un projecte de servei de cirurgia toràcica multihospital Mútua de Terrassa–, i una estratègia per fomentar i identificar la innovació a partir de la demanda de projectes de professionals i pacients Corporació Sanitària Parc Taulí.

Premi MútuaTerrassa 39th IHF World Hospital Congress
D'altra banda, en el marc del Congrés, es va fer entrega dels International Excellence Award, concedits per la International Hospital Federation. En la categoria de Responsabilitat Social Corporativa el guanyador va ser el projecte “Fundació Integralia Vallès: Paradigm of Professional Integration for Disabled People”, de Mútua Terrassa, entitat associada a La Unió.
 

Podeu accedir a la nota de premsa per ampliar la informació.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020