La Unió, internacional

La Unió participa a l'Executive Study Tour de Quebec 2017

Anna Riera, directora de participació associativa de La Unió, va participar a l'Executive Study Tour de Quebec, organitzat per la International Hospital Federation (IHF) el juny de 2017. Aquest esdeveniment va suposar una oportunitat per conèixer el sistema canadenc de salut, així com els reptes que tenen i com han afrontat els canvis. L'study tour va comptar amb la intervenció de Henry Mintzberg, professor de Management Studies, qui va donar la seva particular visió del sistema sanitari. 

Durant la primera jornda, els assistents van poder escoltar l'experiència de les persones que han estat treballant en temes com la integració de sistemes i la gestió de l'atenció, els models d'atenció a llarg termini i una avaluació més acadèmica que pràctica del desenvolupament dels sistemes de salut.  

La implementació a Quebec del sistema sanitari canadenc és universal i amb una cobertura inferior al català, ja que l'atenció primària no és comunitària ni poblacional, els serveis sociosanitaris i de salut mental requereixen un copagament important i, tot i que els hospitals són públics, els metges no són assalariats, sinó que reben un pagament comú mínim que es complementa en funció de l'activitat que fan i la complexitat.

D'altra banda, es van presentar els resultats del projecte Système Intégré pour Personnes Âgées Fragiles (SIPA), un sistema de coordinació sociosanitària. En aquest sentit, la integració va tenir un efecte positiu en la millora funcional dels pacients, va disminuir la prevalença de la necessitat de serveis i, en un 50%, les hospitalitzacions. A més, no va tenir cap efecte en la institucionalització dels pacients ni en la necessitat de consulta i proves mèdiques o serveis a domicili. Ara, la seva implementació està aturada.

Al document adjunt trobareu una extensa explicació sobre l'Executive Tour i més informació sobre el sistema de salut canadenc:

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 17/05/2024