POCS

En aquest apartat podeu consultar el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) per a l'estiu de 2019. Aquest document està coordinat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i el CatSalut, i en la seva elaboració hi ha participat La Unió, entre altres entitats.
Des de fa anys, s'han descrit els efectes negatius de les variacions tèrmiques sobre la salut. La calor excessiva i sostinguda comporta un augment de la mortalitat i la morbiditat, especialment en els grups més vulnerables com la gent gran, els nadons, persones amb discapacitat física o intel- lectual que tenen limitada la mobilitat i l'autocura, persones amb patologies cròniques, les que prenen medicació que actua sobre el sistema nerviós central i les que viuen en condicions socials precàries. Per aquest motiu es va crear l'any 2004 el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) a Catalunya que s'activa l'1 de juny fins al 30 de setembre.
Els objectius d'aquest Pla són predir les possibles situacions meteorològiques de risc, amb la màxima antelació que permetin els mitjans tècnics, minimitzar els efectes negatius de les onades de calor sobre la salut de la població de Catalunya i coordinar les mesures i els recursos existents per front a la possible onada de calor.

Així mateix, a continuació podeu consultar els consells bàsics donats des de l'ASPCAT per evitar els problemes causats per la calor, els fulls informatius del POCS i els avisos de calor mes recents:

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/01/2021