EL TSJC dona a conèixer la sentència sobre el conflicte col·lectiu del sector en relació a l'increment de l'1% de l'exercici 2016

EL TSJC dona a conèixer la sentència sobre el conflicte col·lectiu del sector en relació a l'increment de l'1% de l'exercici 2016
Dilluns 22/05/2017

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat a conèixer la sentència que resol el conflicte col·lectiu formulat pels sindicats CCOO, UGT, SATSE i Metges de Catalunya en relació a l'increment retributiu de l'1% de l'exercici 2016. La sentència estima tots els arguments que les organitzacions empresarials (La Unió, CAPSS i ACES) van posar de manifest a l'acte de judici i, per tant, desestima la demanda:

Com a pretensió principal, els sindicats pretenien que es decidís que els treballadors de les empreses del sector públic (EPIC's) tinguessin un increment retributiu automàtic de l'1%, en aplicació de la Llei 48/2015, de 29 d'octubre, de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016. No obstant, la sentència rebutja aquesta petició, tota vegada que quan la Llei de Pressupostos parla de l'increment de l'1%, ho fa en termes de possibilitat, no d'obligatorietat, i per tant l'1% actua com el percentatge màxim a incrementar, però en cap cas de forma obligatòria.

Com a pretensió subsidiària, els sindicats demanaven que, al menys, es decidís que la compensació del 5% de les taules salarials que (en les EPIC's) actualment es ve fent contra la retribució variable per objectius (DPO's) es convertís automàticament en una deducció del 4%, en aplicació automàtica de la Disposició Addicional Primera del Conveni. Doncs bé, el Tribunal també rebutja aquesta petició en entendre que aquest no és un conflicte jurídic, sinó un conflicte d'interessos, i per tant l'hauran de canalitzar per la via adequada, que no és altra que la de la negociació col·lectiva, i no pas la dels Tribunals. Així doncs, conclou que no tenen acció per posar aquesta demanda.

Per qualsevol dubte interpretatiu o d'aplicació de la sentència, La Unió està a la vostra disposició per tal d'intentar aclarir-lo. 

Més informació, al document adjunt.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 26/04/2024