Blog

Blog
05/06/2018
Enric Mangas
president de La Unió
Roser Fernández i Alegre
directora general de La Unió

Fa poques setmanes vam publicar un blog per donar la benvinguda al president Torra i mostrar el nostre suport permanent en la restitució de les institucions del nostre país. També valoràvem satisfactòriament les primeres paraules del president referides a l'àmbit de Salut: “Tenim un model sanitari d'èxit, de qualitat, públic, universal, equitatiu, centrat en les persones, en els seus drets i en la seva dignitat. Hem de millorar les condicions laborals dels seus professionals, recuperar els salaris i poder retenir el talent. Necessitem fer, sí; necessitem fer inversions en tecnologia sanitària i en infraestructures [...] donarem impuls al pla integral per a la millora de les llistes d'espera sanitàries [...] amb més implicació dels professionals en la seva gestió” (Discurs d'investidura del Molt Honorable president Quim Torra, 14 de maig de 2018).

Aquest proppassat 2 de juny va prendre possessió el nou Govern i ara volem donar la benvinguda als nous consellers, especialment a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, amb qui ens comprometem a treballar per continuar construint un sistema de salut i social, universal, de qualitat, sostenible i equitatiu.

Ver entrada completa
23/05/2018
Enric Mangas
president de La Unió
Roser Fernández i Alegre
directora general de La Unió

Des d'aquest blog volem donar la benvinguda al president Torra i mostrar el nostre suport permanent en la restitució de les institucions del nostre país.

Coincidim plenament amb les primeres paraules del president referides a l'àmbit de Salut: “Tenim un model sanitari d'èxit, de qualitat, públic, universal, equitatiu, centrat en les persones, en els seus drets i en la seva dignitat. Hem de millorar les condicions laborals dels seus professionals, recuperar els salaris i poder retenir el talent. Necessitem fer, sí; necessitem fer inversions en tecnologia sanitària i en infraestructures [...] donarem impuls al pla integral per a la millora de les llistes d'espera sanitàries [...] amb més implicació dels professionals en la seva gestió” (Discurs d'investidura del Molt Honorable president Quim Torra, 14 de maig de 2018).

Ver entrada completa

Les persones que vau assistir a la IV Jornada del Fòrum d'Associats Col·laboradors de La Unió, ara fa poc més de 3 anys, al Palau Macaya, recordareu que la conferència la va fer una persona suggeridora d'idees i preguntes com poques hem conegut. Em refereixo a Jorge Wagensberg.

Quan des de La Unió el vam convidar, va acceptar amb la condició que ell parlaria del que volgués. La presentació era exclusivament amb imatges, fonamentalment de l'Amazònia (animals, plantes, arbres, grans meandres amazònics...), sense una sola ratlla escrita en el Power Point. He de confessar que, inicialment, jo no veia gaire clar quina relació podia tenir amb nosaltres, però l'exposició era molt amena, inclús ens va recomanar un hotel al mig de la selva. Al llarg de la xerrada, però, va anar deixant veure el fil conductor de tota aquella preciositat visual. Ho recordo com un d'aquells moments que escoltant, de sobte, hi veus més clar.

Ver entrada completa
MÓN Barcelona ha estat triada per acollir la 44a edició del Congrés Mundial d'Hospitals, impulsat per la International Hospital Federation (IHF) i que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre del 2020. La Unió Catalana d'Hospitals –membre de ple dret de la IHF– ha estat qui va preparar i presentar la candidatura i qui s'encarregarà de l'organització de l'esdeveniment, conjuntament amb la IHF.
RECONEIXEMENT La Unió és un membre molt actiu de la IHF i hi col·labora en molts aspectes. Aquest n'és un. Als membres de la IHF, organitzacions sanitàries de tot el món, reunits en sessió plenària, els va semblar que Barcelona era una bona opció i, el fet que La Unió ho organitzés, una garantia d'èxit.
Ver entrada completa

Aquest és el títol de l'exposició que La Unió impulsa en el marc dels 40 anys de l'entitat, en un lloc tan emblemàtic com l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. De moment, aquesta mostra es pot veure fins el 26 de gener i té com objectiu posar en valor la iniciativa i col·laboració de la societat civil en el sistema sanitari i social català a partir de la important aportació de les entitats associades a La Unió.
 

La idea és que altres entitats associades, arrelades a altres punts del territori, en els pròxims mesos també puguin acollir aquesta mostra amb una part comuna de continguts i una altra d'específica sobre el centre on s'exposarà la iniciativa.

Ver entrada completa

Com venim dient des de fa temps, el nostre model sanitari és un sistema fiable, que obté bons resultats de salut i d'eficiència. Sobretot, perquè és un model flexible que sobreviu amb una despesa per càpita molt ajustada i inferior a la d'altres regions espanyoles i europees, amb els mateixos o pitjors resultats i amb menys desplegament estructural i tecnològic. Aquest model està basat en l'autonomia de gestió, la negociació i la gestió empresarial dels centres, ja siguin públics o privats.

L'aplicació del 155 ha entorpit del tot el funcionament del sistema sanitari. No a nivell assistencial, només faltaria, però sí a nivell de la seva gestió. Com si no anessin prou endarrerits els mecanismes de contractació de serveis, ara s'hi ha afegit aquest nou “anar a Madrid” per a tot: normatives, contractes i inversions per als centres públics.

Ver entrada completa
31/07/2017
Cristina Aragüés, directora de Comunicació de La Unió

Al plenari de comunicació corporativa i periodisme després de Twitter que es va fer el passat 13 de juliol, el director de RAC 1, Eduard Pujol, animava els directors de comunicació de les entitats associades a explicar històries amb pell; Georgina Ferri, sotsdirectora de l'Ara, deia que entre els continguts que més interessen hi ha els vinculats a la salut, en concret, amb el càncer i l'alimentació saludable; Albert Sáez, sotsdirector d'El Periódico, assenyalava que la confiança en les organitzacions va a l'alça i Toni Piqué, cap de projectes d'El Nacional.cat, animava l'auditori a crear continguts propis.

Ver entrada completa
05/07/2017
Cristina Aragüés, directora de Comunicació de La Unió

“Procrastination”? Sembla greu... En català, procrastinació... No hi ha gaire diferència, no? Deixar per més tard el que pots fer ara. Ara sí, el que han dit tota la vida les àvies i recollit les dites populars. Un concepte que ara trepitja fort en l'àmbit dels recursos humans i la comunicació corporativa.

Imprescindible en el món del “coaching” i la productivitat i bàsic per entendre com enviar missatges, que te'ls capturin i, sobretot, que te'ls captin. A grans problemes, grans remeis, com ara la tècnica Pomodoro, ideada per Francesco Cirillo, una ajuda a la concentració o el “Getting things done” de David Allen, com a mètode de gestió de les activitats, entre d'altres.

Ver entrada completa
06/06/2017
Mercè Estrem, Àrea associats, Consell Tècnic Assessor d’Infermeria de La Unió

La Unió ha assistit al Congrés del Consell Internacional d'Infermeres (CIE) 2017, celebrat a Barcelona del 27 de maig fins a l'1 de juny, amb el lema “Les infermeres a l'avantguarda, millorant les cures”.

Aquesta trobada internacional ha acollit més de 10.000 infermeres de tot el món, que durant quatre dies han compartit un ampli programa científic estructurat en sessions plenàries a càrrec d'experts de gran prestigi internacional, sessions paral·leles, exposicions de pòsters, panels, tallers, simpòsiums i cafès interactius.

Les sessions plenàries van abordar una temàtica diferent cada dia. La primera sessió, a càrrec de la doctora Mary Wakefield, infermera i ex subsecretària en funcions del Departament de Salut i Serveis Humans dels Estats Units, es va centrar en analitzar com estan enfortint les infermeres els sistemes de salut. La Dra. Wakefield, membre destacat del govern dels EUA durant el mandat del president Barack Obama, va argumentar que la funció infermera és l'eix vertebral dels sistemes sanitaris i va encoratjar els polítics a incorporar infermeres als governs.

Ver entrada completa
23/05/2017
Paco Carretero Palomares, assessor jurídic laboral de La Unió

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat una sentència, en Sala General (tots els Magistrats reunits), relativa a la contractació temporal a l'Hospital Clínic (però extrapolable a qualsevol altre hospital). En aquesta sentència, estableix que, encara que els contractes temporals d'un treballador siguin formalment ajustats a dret, si aquests estan encobrint una situació de cobertura de necessitats estructurals perfectament previstes (com sembla que és el cas), aleshores, també hi ha un abús de dret. I, per tant, la relació d'aquest treballador no és temporal, sinó indefinida.

Ver entrada completa
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 11/12/2023