Amb un peu al futur: Desembre 2018

Amb un peu al futur: Desembre 2018

Vam començar aquest desembre amb un fet simbòlic però de valor: ens concedien a La Unió un dels premis a la Millors idees 2018 que organitza Diario Médico per al Projecte +FUTUR, un projecte on hi participen totes les entitats associades, un projecte col·lectiu d'aposta pel futur.

A la Jornada associativa d'enguany, el passat dijous 13 de desembre, ens vam trobar per parlar –pensar per actuar, actuar per avançar-nos– sobre el compromís dels professionals en la transformació de les organitzacions. Constantí Serrallonga ens deia en la seva conferència que la gent vol sentir-se part d'un projecte ambiciós. També reflexionava amb nosaltres sobre la cultura de gestió, per acabar destacant la importància de tenir valors positius a les organitzacions. Necessitem organitzacions “alegres” malgrat el dia a dia tingui moments que puguin desencoratjar-nos.

També a la Jornada associativa, Maria Emilia GilSònia MariscalMarco InzitariLluís SanJaume Benavent –cinc persones de les nostres organitzacions que estan a prop de les realitats professionals, que coneixen i viuen els problemes i aspiracions dels professionals– ens parlaven del compromís, d'escoltar, de reconeixement, d'entendre la diversitat, de fer atractiu treballar a una organització, de posar en valor el treball, especialment en un sector com el d'atenció a la dependència que necessita encara molta dignificació social. També ens parlaven d'acompanyament, de feed-back personalitzat, d'humilitat i generositat, de buscar en tot moment quina és la pregunta que hem de respondre i d'explicar què volem fer i cap on anem. I feia la cloenda Albert Castellanos, secretari general de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, qui insistia en el poder de les petites passes i en el compromís de només prometre allò que es pot fer.

L'endemà, el divendres 14, la Societat Catalana de Gestió Sanitària organitzava la Jornada sobre Models de Gestió i vam tenir l'oportunitat d'escoltar algunes reflexions que aprofitava per fer Adrià Comella, director del Servei Català de la Salut. Em quedo amb la de pensar amb visió de futur, de com ens imaginem que la gent voldria que fossin els serveis que donem d'aquí 10 anys, i que, com que el nostre món canvia molt ràpid, ens ho hem de plantejar tot sovint. També va fer esment a l'orgull com a societat –que comparteixo– de tot allò que podem oferir a les persones que tenen la sort de néixer en el país que vivim.

Són petites coses que han passat en aquest desembre prolífic en jornades i trobades. Són voluntats amb paraules que podrien fer la lletra d'una felicitació pròpia d'aquests dies, desitjos per un nou any.

Tanmateix, no seria just, encara, cantar que el desembre congelat confós es retira, perquè fa fred a les presons i als països on tenim persones compromeses amb la gent, persones d'una dignitat exemplar, que no poden tornar a casa seva i a treballar colze a colze amb els que ens enorgulleix donar servei a les persones de la nostra societat. Pensant també amb ells, crec que ens hem de sentir encara més involucrats en la transformació del que està a les nostres mans. Tenim una orientació, tenim projectes, el del +FUTUR ens hi ajuda, però com deia Constantí Serrallonga, nosaltres –tots els que fem La Unió– estem perquè les coses passin.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024