La Unió porta el sistema sanitari català a la 42a edició del Congrés Mundial d’Hospitals

La Unió porta el sistema sanitari català a la 42a edició del Congrés Mundial d’Hospitals
Dijous 11/10/2018
  • El treball conjunt entre diferents proveïdors sanitaris, les aliances estratègiques i el futur del sector són els punts clau tractats a les intervencions dels directius de l'associació d'entitats sanitàries i socials.
  • Entitats associades a La Unió, com l'Hospital Plató, la Fundació Sanitària de Mollet i l'Hospital Sant Joan de Déu, també participen al congrés amb altres ponències.

Barcelona, 11/10/18.- La Unió ha participat avui al Congrés Internacional d'Hospitals amb tres ponències que recullen trets distintius del sistema sanitari català. En primer lloc, el director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva de La Unió, Josep Fusté, ha intervingut en una sessió per presentar els reptes i els èxits en l'atenció integrada i centrada en el pacient del sistema sanitari català. En aquesta ponència, ha explicat com s'organitza el model a Catalunya i ha posat en valor el treball conjunt que realitzen els diferents proveïdors sanitaris, malgrat són de tipologia molt diversa, i el fet de tractar-se d'un sistema integrat i centrat en el pacient. Així mateix, ha apuntat que l'avaluació de resultats és el repte principal per assegurar que totes les transformacions que es fan al sistema beneficien la salut i el benestar de la població. 

D'altra banda, Anna Riera, directora de Participació Associativa de La Unió, ha aprofundit en un altre aspecte molt representatiu del model sanitari català: les aliances estratègiques entre proveïdors de salut, les quals, tal com ha explicat, configuren un model eficient de col·laboració que ha de portar cap a la integració. A la seva presentació, ha donat dades destacades sobre un estudi de La Unió que recull informació sobre aquest tipus d'aliances. D'aquest estudi, ha ressaltat que un 50 % de les aliances són entre entitats públiques i privades, un 40 %, entre entitats privades i, un 9 %, entre organitzacions públiques. També ha fet referència al fet que més d'un 40 % de les aliances es creen amb l'objectiu de millorar els resultats de l'atenció sanitària.

A la tercera intervenció que La Unió ha fet al Congrés Internacional d'Hospitals, Josep Fusté ha esbossat quin serà el futur dels serveis socials i assistencials, des del punt de vista de gestors sanitaris, professionals i ciutadans. En aquesta ponència, ha presentat el Projecte +FUTUR, un exercici de prospectiva promogut per La Unió, en col·laboració amb les entitats associades i amb la participació de diferents agents del sector, que té com a objectiu impulsar accions en l'àmbit sanitari i social que permetin a les organitzacions i els professionals avançar-se a les necessitats de futur i millorar, així, l'atenció a les persones.  

Participació de les entitats associades
La 42a edició del Congrés Internacional d'Hospitals, que s'està celebrant aquests dies a Brisbane, Austràlia, també ha comptat amb la participació d'entitats associades a La Unió. Concretament, Jordi Altés, de l'Hospital Plató, ha parlat sobre el compromís d'aquest centre amb la societat i els seus stakeholders a nivell local i internacional. Per la seva part, Jaume Duran, director general de la Fundació Sanitària de Mollet, ha presentat un nou enfocament per a l'atenció centrada en el pacient. Finalment, demà, Jordi Mitjà Costa, de l'Hospital Sant Joan de Déu, donarà a conèixer el taulell d'infermeria virtual.

La participació dels associats també s'ha canalitzat amb la presentació de pòsters per donar a conèixer el treball dels seus professionals. En l'àmbit de la participació dels associats de La Unió, destaca, igualment, el reconeixement que ha rebut l'Hospital Sant Joan de Déu, el qual ha estat designat “silver winner” als premis de la IHF/EOH a l'excel·lència en lideratge i gestió de l'atenció sanitària, per la seva iniciativa “Bed Management System”.

Sobre el Congrés Mundial d'Hospitals i la IHF
La 42a edició del Congrés Mundial d'Hospitals (WHC) és organitzada per la International Hospital Federation (IHF) i té lloc entre el 10 i el 12 d'octubre. Compta amb la participació de 150 ponents procedents de 30 països i se centra en tractar com ha d'evolucionar l'atenció a la salut per satisfer les demandes del segle XXI. Durant tot el congrés, es donen a conèixer projectes reals, innovacions, solucions i enfocaments sobre problemes que afecten els serveis de salut de tot el món.

Des de fa anys, La Unió forma part de la International Hospital Federation (IHF), entitat que està present a més de 100 països i que és un important espai internacional d'intercanvi de coneixement i expertesa que treballa en favor de la sostenibilitat dels sistemes de salut. La IHF també contribueix a donar visibilitat a experiències de gestió en l'àmbit de la salut i aposta per la professionalització de la gestió sanitària com un element clau per a la millora dels sistemes de salut i l'atenció a les persones.

Fruit de l'acord entre La Unió i la IHF, les dues entitats desenvolupen diverses activitats conjuntes. Una de les més destacades serà l'organització de la 44a edició del Congrés Mundial d'Hospitals a Barcelona, que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre de 2020.

La Unió és una associació d'entitats proveïdores de serveis sanitaris i socials formada per 112 entitats que aglutinen més de 500 centres, els quals generen uns 60.000 llocs de treball. La missió de l'entitat és servir als associats defensant els seus interessos i influint en la millora del model sanitari i social català, en benefici de la societat.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/08/2020