El Govern de la Generalitat aprova els pressupostos de Salut i Socials pel 2020

El Govern de la Generalitat aprova els pressupostos de Salut i Socials pel 2020
Dimarts 28/01/2020

En la sessió extraordinària i conjunta del Consell de Salut de Catalunya i del Consell de Direcció del CatSalut de 28 de gener, la consellera de Salut Alba Vergés va presentar el pressupost de Salut 2020 previst que és de 9.789 milions d'euros així com les prioritats en la provisió de serveis sanitaris que se centren en els professionals, l'atenció primària i la prevenció i promoció de la salut.

La directora general de La Unió, Roser Fernández va fer algunes consideracions:

  • Es comparteix l'enfocament de les polítiques de salut i prioritats, i reconeix l'esforç pressupostari en salut.

  • Cal ser conscients que els increments en valor absolut (908,5 milions de euros) i percentuals que es presenten són 2017-2020, per tant de tres anys.

  • Aquest increment permet reduir el gap entre pressupostos i despesa real i procurar no afectar al seu finançament o terminis de pagament.

  • Les demandes són creixents i l'esforç d'activitat ha estat a l'alçada però les organitzacions estan al límit i demanem el compromís de ser clars en la gestió d'expectatives i en afrontar el problema de finançament i no centrifugar-lo a les organitzacions, professionals i ciutadans

La Unió ha enviat Nota Informativa d'aquesta sessió i del seu posicionament als associats.

En l'àmbit de la dependència el pressupost pel 2020 incorpora 92 milions d'euros d'increment, dels quals 15 milions es preveu es destini a millorar les tarifes. Un increment insuficient per fer front a la urgent millora de les condicions laborals dels professionals.

El 29 de gener, el Govern va aprovar i elevar al Parlament el Projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2020 que ara inicia la seva tramitació parlamentària. Els principals eixos estratègics són la qualitat institucional dels serveis públics, la reducció de les desigualtats socials, de gènere i territorialss, el coneixement i la innovació i dinamització econòmica i un horitzó zero emissions i residus. Per primera vegada incorpora els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

La consellera de Salut ha presentat la proposta de pressupost a la Comissió de Salut el 31 de gener i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies el presenta a la Comissió de Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies el 4 de febrer. Tota la informació es pot seguir al web del Parlament.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/02/2024