Informació sobre l’Ordre Acreditació de Protecció Social

Informació sobre l’Ordre Acreditació de Protecció Social
Dijous 03/01/2019

El 10 de gener es va celebrar, a la sala d'actes del Departament de Treball, Afers Socials i Família, una sessió informativa per aclarir dubtes sobre l'Ordre TSF/ 223/2018 de 20 de desembre de convocatòria per a l'acreditació d'entitats proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública i per a la provisió de Serveis Socials de l'àmbit de Protecció Social.

A continuació, podeu llegir una síntesi dels elements/criteris que s'han destacat per part de la Direcció General de Protecció Social, a càrrec del sr. Ruiz, i la Subdirecció de Gestió de Recursos, a càrrec del Sr. Arderiu:

 • L'Ordre, en el seu conjunt, afecta els àmbits de prestació de serveis de: Salut Mental, Discapacitat i Gent Gran.
 • L'Ordre té dues fases i un procediment especial:
  • Fase 1. Acreditació d'entitats. Afecta Salut Mental i Discapacitat perquè està relacionada amb la fase 2.
  • Fase 2. Provisió de serveis. Assignació de places noves contingudes en aquesta Ordre (271 places). Per optar a l'assignació d'alguna d'aquestes places, l'Entitat s'ha d'acreditar, per a les places que opta, seguint el procediment de la fase 1. Afecta Salut Mental i Discapacitat.
   • Aquestes dues fases només afecten les entitats que optin a demanar alguna de les noves places que es contemplen a l'Ordre.
  • Procediment especial d'adaptació. Afecta Salut Mental, Discapacitat i Gent GranTotes les entitats “privades” que presten serveis concertats a la xarxa de serveis socials d'atenció publica han de fer, obligatòriament, el procés d'adaptació.  

És obligatori perquè desapareixen les pròrrogues anuals i les entitats que no s'hagin adaptat es trobaran amb una situació irregular. És un procediment transitori i necessari perquè s'està elaborant el projecte de llei d'acció social concertada. D'altra banda, també ens han informat que hi haurà un canvi en el sistema de facturació, en breu.  

 • S'ha de fer una sola sol·licitud d'Acreditació i/o Adaptació per entitat, independent de la tipologia dels serveis que presti.
 • El termini de presentació de sol·licitud és el 15 de gener de 2019.
 • També han comentat que la resolució de l'Acreditació prevista pel 15 d'abril 2019 s'agilitzarà perquè sigui resolta al febrer.

Per ampliar la informació, podeu consultar el document de presentació que van utilitzar a la sessió, el trobareu al PDF adjunt al final d'aquest text. La majoria dels jugadors, com qualsevol altre usuari d'Internet, odien la informació personal. Però aquí, amb els jocs no heu de registrar-vos. Tot el que has de fer és seleccionar el joc requerit.

Des de La Unió restem a la vostra disposició, per a qualsevol aclariment que pugui sorgir sobre aquest assumpte.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 12/04/2024