La Unió celebra la 115a Assemblea General Ordinària

La Unió celebra la 115a Assemblea General Ordinària
Dijous 28/06/2018
115ena. Assemblea General
 El passat 28 de juny, va tenir lloc la reunió del màxim òrgan de govern de La Unió a la Casa de Convalescència de Barcelona. En el decurs de la sessió es aprovar la Memòria d'activitats i l'informe de la gestió economicofinancera corresponents a l'exercici 2017. El president, Enric Mangas, durant la seva intervenció, va destacar els temes clau a curt termini per aquesta legislatura dins l'àmbit en l'àmbit de la salut i social: el pla d'estabilització econòmica, la negociació col·lectiva, la transformació de les polítiques de salut i el marc normatiu de contractació de serveis sanitaris i socials. Finalment, va recordar la figura de Jordi Mauri, qui va col·laborar molt estretament amb La Unió i ens va deixar el passat 16 de juny.

A continuació, la directora general de La Unió, Roser Fernández, va presentar l'informe de la Direcció General agraint la tasca feta per la seva antecesora Helena Ris, qui va decidir acabar la seva trajectòria professional el passat març, i considerant que li pertocaria presentar a ella el treball d'enguany. Durant la seva intervenció, Fernández va detacar el valor social de la pluralitat i la transversalitat del teixit associatiu de La Unió i la necessitat de reforçar la visió holística de les entitats.

Homenatge Helena Ris_115 Assemblea General
D'altra banda, en el seu informe va assegurar que La Unió té davant dos reptes importants que es corresponen amb dos projectes propis i que poden suposar dues palanques per consolidar-la: el projecte + Futur, que va ser presentat per Josep Fusté, director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva; i el Congrés Mundial d'Hospitals 2020, explicat per Anna Riera, directora de Participació Associativa.
 

Josep Fusté també va mostrar l'informe economicofinancer i l'assessor jurídic de La Unió, Josep M. Bosch, va presentar la proposta de lema del Pla Estratègic 2016-2020: "El valor social de la pluralitat" i la visió: "Ser l'associació d'entitats referent en la transformació del sistema sanitari i social per la millora de la salut i la qualitat de la vida de les persones". Totes dues van ser aprovades.

115a assemblea, juny 2018, primeres files, autoritats, Alba Vergés, Roser Fernández, Enric Mangas
L'Assemblea va finalitzar amb un petit acte d'homenatge a Helena Ris, qui ha estat al capdavant de La Unió durant els darrers set anys, afrontant l'etapa econòmica més complicada que ha viscut el sector i la societat.
 

La consellera de salut, Alba Vergés, va presidir l'acte de cloenda i va destacar el compromís dels professionals i dels centres amb el sector en uns anys d'especial duresa econòmica. En aquesta Assemblea, també ens van acompanyar la presidenta de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya, Titón Lailla, la secretària general de Salut, Laura Pelay i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella.

Per ampliar la informació, podeu consultar la newsletter sobre l'Assemblea.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/11/2018