La Unió mira endavant i aposta pel PLN a la jornada 'Tecnologies del llenguatge i cognitives aplicades a la Sanitat'

La Unió mira endavant i aposta pel PLN a la jornada 'Tecnologies del llenguatge i cognitives aplicades a la Sanitat'
Diumenge 04/02/2018
Jornada IECISA
Una de les tendències que està en ple desenvolupament dins l'àmbit sanitari és el Procés del Llenguatge Natural automàtic (PLN). És per això que La Unió, conjuntament amb Informàtica El Corte Inglés (IECISA), membre del Fòrum d'Associats Col·laboradors de La Unió, i Vicomtech van organitzar, el passat 5 de febrer, la jornada 'Tecnologies del llenguatge i cognitives aplicades a la Sanitat'. Durant l'acte, que va reunir 40 professionals de les àrees de sistemes d'informació i àrees mèdiques de les entitats associades a La Unió, es va parlar de la utilització del PLN de forma automàtica sobre documentació mèdica estructurada i no estructurada per generar coneixement i donar suport al professional sanitari.
 

La sessió va estar conduïda per Mayra Rodríguez, directora de compte d'Informática El Corte Inglés, i va comptar amb Montse Cuadros, de Vicomtech, així com amb el Dr. Josep Mª Veganzones, d'Informática El Corte Inglés. Ells van tractar les darreres tendències del PLN a l'àmbit mèdic i van fer una demostració del seu funcionament. Igualment, es va parlar dels assistents virtuals i els Chatbots per a pacients i professionals sanitaris com una tecnologia emergent que està creixent en tots els sectors (salut, retail, educació, banca, etc.).

Als documents adjunts, es poden consultar les ponències que es van presentar a la sessió:

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/11/2018