Memòria 2019

Memòria 2019
Jueves 02/07/2020
memoria 2019

 

Descarrega't la Memòria 2019

 

Durant el 2019, malgrat la pròrroga de pressupostos de la Generalitat i de l'Estat, des de La Unió s'ha contribuït decididament a l'acompliment de l'escenari de tarifes i compromisos del conveni del SISCAT, també s'han fet esforços per aconseguir una nova moratòria del deute històric de la Seguretat Social, i per recuperar encara que molt tímida i parcialment les tarifes de l'acció social.

La solvència de les organitzacions passa per un finançament suficient que permeti millorar les condicions laborals del seu principal actiu, els professionals, invertir en polítiques de seguretat i qualitat, recerca i innovació, i alinear la seva estratègia als canvis transformacionals del sistema de salut i social. Aquesta és la nostra contribució a la millora de la salut i el benestar de les persones.

Amb aquest objectiu, i en un context de transformacions polítiques, econòmiques i socials, i davant una nova jerarquia de valors, La Unió renova el seu compromís amb la societat a la qual serveix a través del Manifest Una nova societat, una Unió més compromesa. Més enllà de les solemnes declaracions teòriques, és un document pràctic amb 7 punts d'ambicions i compromisos que es fonamenten en els valors fundacionals, sincronitzen la nostra entitat amb la nova societat i posen en valor la contribució social del bon govern i la gestió de les organitzacions.

El manifest es va aprovar en la 118 ena Assemblea celebrada a Girona, al desembre, alhora que es va aprovar per unanimitat la renovació d'Enric Mangas com a president de l'entitat.

En aquesta mateixa assemblea, a proposta del Consell Consultiu de La Unió i el Consell Científic Assessor, es presenta el Fòrum de Governança Albert Oriol Bosch, una plataforma de pensament, diàleg, debat i resposta al voltant de la governança de les organitzacions sanitàries i socials, obert i participatiu.

Durant l'any 2019 hem sumat al nostre lema Mirem el futur amb una mirada oberta al món el lema Ens movem per les persones, que és el que dona sentit a la nostra raó de ser. Amb aquest lema hem donat un nou impuls al Projecte +Futur, amb la celebració de la II Jornada +Futur, la convocatòria de la I Edició dels Premis, amb 52 experiències presentades, la posada en marxa del Portal +Futur, per compartir coneixement i casos d'èxit, i hem iniciat el cicle de fòrums de reflexió al Palau Macaya (Obra Social de La Caixa).

I tot això ho hem fet amb una mirada oberta, que ens ha permès seguir estenent la nostra xarxa relacional a l'àmbit internacional per preparar el 44è Congrés Mundial d'Hospitals que organitzem amb la International Hospital Federation i que, amb el lema People on Board Transforming Healthcare, preveu aplegar directius i professionals de tot el món. S'ha constituït el seu comitè científic, que presideix el Dr. Antoni Trilla, membre del Consell Científic Assessor de la Fundació Unió.

El premi Dr. Ignasi Aragó i Mitjans de la Fundació Avedis Donabedian a La Unió per a la millor memòria d'una institució sanitària o social ha estat per a nosaltres més que un guardó. Ha estat el reconeixement a l'esforç de legitimar socialment el professionalisme i el bon govern i la gestió a través d'un retiment de comptes orientat a allò que aporta valor a les persones. El nostre compromís per la responsabilitat social està orientat a l'acció. Al llarg de 2019 hem publicat una Guia pràctica sobre la RSC per a les organitzacions sanitàries i socials i hem aterrat el nostre compromís amb l'Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible, prioritzant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els quals centrarem l'acció i l'avaluació.

I no podem avançar si no generem consensos estables, i no podem generar consensos estables sense comunicar. Per això hem fet un esforç important per socialitzar la comunicació, més enllà de l'àmbit associatiu i relacional habitual, adreçant-nos, especialment a professionals i ciutadania, en una aposta decidida per una comunicació que ressona també a través de les xarxes socials i que ha permès arribar a més de 30.000 persones. I el millor resultat ha estat el retorn, que és el que ens ha de mantenir desperts i actius. La Unió aplega a organitzacions de persones que atenen persones i l'acció 2019 que presentem vol ser un reconeixement a tots els professionals, a tots els que participen activament en els nostres òrgans de govern i consultius, consells tècnics i de participació, i a tot l'equip tècnic i de direcció.

Gràcies a tots!

 

“Canviar de resposta és evolució. Canviar de pregunta és revolució”. Jorge Wagensberg

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 26/04/2024