Accedeix als vídeos de la V Jornada de Treball Social

Accedeix als vídeos de la V Jornada de Treball Social
Divendres 30/11/2018

El passat 29 de novembre, La Unió va celebrar la V Jornada de Treball Social, que impulsa el Consell Tècnic Assessor de Treball Social i que, en aquesta ocasió, va tenir com a tema central l'Abordatge de la complexitat en la intervenció social'. L'acte, que va ser inaugurat per la directora general de La Unió, Roser Fernández, va servir per reflexionar i debatre sobre la complexitat en la intervenció social, com s'aborda des dels diferents àmbits assistencials i quines accions immediates cal desplegar per oferir una bona resposta. Podeu accedir a la newsletter, amb el vídeo resum de l'acte i un recull d'intervencions dels ponents de la sessió.

En el seu parlament, Roser Fernández va presentar les línies principals del Projecte +Futur, entre les quals hi ha aspectes que lliguen amb el camp a recórrer en l'àmbit del Treball Social. Així mateix, va destacar la necessitat d'avançar en el reconeixement real del rol estratègic del Treball Social des de les organitzacions i va subratllar que la incorporació del Treball Social en tots els àmbits de les organitzacions de salut i socials aporta valor al conjunt del sistema.

Josep Maria Esquirol_V Jornada Treball Social
D'altra banda, la trobada va comptar amb la presència del filòsof, professor universitari, escriptor i pensador, Josep Maria Esquirol, qui  va impartir la conferència inaugural, sobre filosofia, tenir cura i comunitat. A la seva intervenció, va explicar que tenir cura, atendre i respectar són conceptes relacionats, que van de la mà i que no s'entenen els uns sense els altres. També va recordar que no es pot tenir cura dels altres sense tenir cura d'un mateix, encara que va especificar que cal vigilar que la cura d'un mateix no es tradueixi en egoisme. Pel que fa a curar, va incidir en el fet que cal ajudar als que pitjor estan i, en referència als treballadors socials, els va definir com “aquells que tenen cura de les persones que estan malament en la comunitat”.
 
Taula rodona_V Jornada Treball Social
Finalment, es va celebrar una taula de diàleg sota el títol 'Què entenem per complexitat en intervenció social i com l'abordem des dels diferents àmbits assistencials', que moderada per M. Victoria Mir, coordinadora de Treball Social de l'Institut Català de la Salut, va copmtar amb la participació de Lydia González, coordinadora de Treball Social del Consorci Sanitari de Terrassa; Jordi Riba, responsable de l‘Àrea de Treball Social de la Gerència Territorial de Barcelona de l'Institut Català de la Salut (Atenció Primària de Salut); Ingrid Pineda, treballadora social de l'Hospital del Mar (Hospital d'Aguts); Olga Alonso, treballadora social del Parc Sanitari Pere Virgili (Sociosanitari); Josep Tristany, coordinador de l'Àrea de Rehabilitació i dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de l'Hospital Sagrat Cor de Martorell (Salut Mental), i Josep Maria Solé, director gerent de Suport-Fundació Tutelar Girona (Discapacitat intel·lectual).
 

En la documentació adjunta, es poden conèixer els detalls de les presentacions fetes per alguns dels participants a la taula rodona.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 12/04/2024