Signat el II Conveni Laboral del SISCAT

Signat el II Conveni Laboral del SISCAT
Diumenge 11/11/2018
Signatura II Conveni SISCAT
Les associacions empresarials Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) i l'Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES), i els sindicats CCOO, UGT i SATSE van signar el passat 21 de novembre el II Conveni laboral de la sanitat concertada del SISCAT, que afecta 50.000 professionals, per al període 2017-2020. L'acord ha estat possible gràcies al compromís de sindicats i patronals, amb el suport del Departament de Salut i el CatSalut, en l'objectiu de la restitució de les condicions laborals.
 

El conveni 2017-2020, que permet dos anys més d'ultraactivitat, significa disposar d'un escenari d'estabilitat a tres anys vista que ha de permetre encarar els reptes de present i de futur del sistema sanitari. Des de les associacions empresarials, s'ha manifestat el compromís de seguir treballant per a un millor finançament del sistema de salut, ja que és necessari donar continuïtat a la millora de les condicions laborals i a la recuperació de la suficiència de les tarifes de l'acció concertada.

Després d'un procés de negociació que es va iniciar a finals de 2017, el II Conveni de la Sanitat Concertada incorpora millores en les taules salarials i també en altres aspectes. Les taules salarials per al 2018 tindran els increments acordats en la Mesa de la Funció Pública i, per als anys següents, la previsió és la publicada al BOE núm. 74 del 26/03/2018. El 2018, les taules s'incrementen un 1,825 % que, per al 2019, es consolida en un 1,95 %. El 2019, les taules salarials s'incrementen entre el 2,25% i el  2,75% i, per al 2020, entre el 2% i el 3,85%. Podeu consultar la nota de premsa per ampliar la informació dels aspectes que es contemplen al nou conveni.

plenari II Conveni SISCAT
Informem als associats
Ahir a la tarda, després de la signatura del conveni, els responsables de Recursos Humans de les entitats associades a La Unió van poder assistir a un plenari organitzat per La Unió, en el qual Xavier Baro, director d'Organització i Relacions Laborals de La Unió, i Paco Carretero, assessor jurídic del Bufet Vallbé, van donar informació detallada sobre el nou conveni i van resoldre els dubtes sobre aquest tema. En aquesta línia, dimarts, dia previ a la signatura del conveni, La Unió va celebrar una Junta Directiva per informar als seus membres dels punts que inclou aquest segon conveni del SISCAT.


Les informacions publicades als mitjans sobre la signatura d'aquest conveni es poden consultar al document adjunt.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 23/01/2020