Una cinquantena d’hospitals de tot Catalunya han abordat les futures xarxes territorials, un model de treball col·laboratiu entre hospitals

Una cinquantena d’hospitals de tot Catalunya han abordat les futures xarxes territorials, un model de treball col·laboratiu entre hospitals
Miércoles 17/01/2024

Althaia. Xarxa Assistencial de Manresa amfitrió de la Trobada de gerents d'hospitals de La Unió 2024

 

  • La sessió s'ha centrat en com millorar el treball col·laboratiu entre hospitals grans i petits, garantint la proximitat territorial i l'equitat a una atenció de qualitat a tots els ciutadans.
  • El per què i el com de treball en xarxes territorials i la gestió de professionals han estat els temes centrals que s'han abordat des de la mirada dels hospitals petits, de referència i d'alta complexitat.  
  • En la trobada hi ha participat Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del CatSalut.

 

(Manresa, 17 de gener)-. El Consell de sector d'atenció especialitzada d'aguts de La Unió Catalana d'Hospitals ha impulsat la Trobada de gerents d'hospitals per tal d'abordar col·lectivament el projecte de planificació de les xarxes territorials que impulsa el CatSalut i que prendrà forma i es materialitzarà previsiblement el 2024.

El president de La Unió, Joan Mª Adserà i Manel Jovells, director d'Althaia. Xarxa Assistencial de Manresa han donat la benvinguda las assistents i han destacat que els hospitals són també eixos claus del territori,  dinamitzadors econòmics i socials, i per això han defensat que la constitució de les futures xarxes territorials s'ha de fer amb diàleg i comptant amb la visió i aportació del territori. A l'acte de presentació hi ha participat l'alcalde de Manresa i president d'Althaia, Marc Aloy.

Roser Fernández, directora general de La Unió, ha introduït la sessió compartint la situació d'entorn, on davant la vulnerabilitat i incertesa dels escenaris cal apostar pel compromís i les oportunitats per avançar en canvis que aportin valor i s'adaptin a les necessitats de les persones. I el model sanitari català, de base territorial, amb organitzacions solvents i compromeses, de govern i gestió professionalitzada i que treballen en xarxa és un ecosistema de referència per assolir-ho.

Ignasi Carrasco, director de l'Àrea Assistencial del CatSalut ha presentat el projecte de planificació de les xarxes territorials, es tracta d'un model que promou la col·laboració entre hospitals de diferent mida i nivell de complexitat assistencial per tal d'incrementar l'accessibilitat i l'equitat territorial en la prestació de serveis sanitaris.

Ignasi Carrasco ha parlat de la necessitat de fer una planificació adequada i amb les entitats proveïdores dels serveis de salut per tal d'arribar a tota la ciutadania amb els serveis bàsics i especialitzats de salut a través del diàleg, les aliances estratègiques i el bon govern. I ha destacat que cal fer-ho amb la participació dels ciutadans, la implicació de professionals i la complicitat i generositat d'administració i entitats. Aquest tipus de funcionament en xarxa tindrà pels centres hospitalaris implicacions en la governança de les entitats i en la gestió de professionals, entre altres aspectes.

Durant la sessió, Montserrat Domènech, directora assistencial d'Althaia ha explicat el model territorial d'aquesta entitat.

També s'ha comptat amb el punt de vista de Xavier Conill, director general de  l'AECT-Hospital de Cerdanya, de Joan Grané, director gerent de l'hospital de Campdevànol i Sara Manjón, directora gerent del Consorci Hospitalari de Vic sobre l'aliança entre ambdues entitats que ja funciona actualment, i d'Adrià Comella, director gerent de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 17/05/2024