Constitució de la Taula per a l’harmonització de les condicions laborals dels professionals del SISCAT

Constitució de la Taula per a l’harmonització de les condicions laborals dels professionals del SISCAT
Miércoles 11/01/2023

Constitució de la Taula per a l’harmonització de les condicions laborals dels professionals del SISCAT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L'11 de gener s'ha constituït la Taula per a l'harmonització de les condicions laborals dels professionals del sistema públic de salut de Catalunya, el SISCAT, impulsada pel Departament de Salut.

A la taula en formem part el departament de Salut i el CatSalut, les entitats representatives de la provisió de serveis, l'ICS, La Unió, el CSC i l'ACES i, els sindicats més representatius, UGT, CCOO, SATSE, SMS; CTAC-CTS/IAC.

La Unió es suma convençuda a aquesta iniciativa i posa de manifest:

  • La bondat avalada per resultats del model de xarxa de provisió del sistema públic de salut de Catalunya,  és compatible amb generar i promoure sentiment de pertinença entre els professionals al SISCAT, i el compromís col·lectiu amb les polítiques sanitàries públiques.
  • En un sistema públic de salut és essencial garantir l'equitat d'accés a una atenció de qualitat a tothom.
  • Els professionals són clau per garantir la qualitat de l'atenció, i per tant cal preservar i  millorar les condicions laborals, i tenir capacitat de retenir i captar talent en el SISCAT, sense que la competència en aquesta finalitat afecti a aquesta equitat.
  • La Taula, entesa com a espai per a avançar en l'harmonització de les condicions laborals dins el SISCAT ens ha de permetre avançar en aquest propòsit, amb el compromís de les parts per a fer-ho efectiu,  respectant lògicament el rol legal i legítim dels agents socials, patronals i sindicats, en la negociació col·lectiva en el marc dels seus respectiu convenis.
  • L'harmonització no vol dir homogeneïtzació, i per tant cal contemplar abordatges que permetin donar resposta a singularitats territorials i de dimensió, i/o adaptar-se als marcs normatius de la tipologia d'entitats.
  • Entenem que hi ha una línia vermella en la voluntat compartida per a la millora de les condicions laborals dels professionals, és no afectar a l'accessibilitat del ciutadà al sistema públic de salut. Compartir aquest objectiu facilitarà el consens per sobre la defensa dels interessos corporativistes i particulars.
  • En l'àmbit de la xarxa concertada del SISCAT, el III conveni laboral 2021-2024 és un punt de partida per continuar millorant les condicions laborals, i precisament és un pas important en aquest procés d´harmonització.
  • Si volem continuar avançant cal també el compromís col·lectiu per a demanar un millor finançament de la sanitat que ho faci sostenible, abordar planificadament i efectivament la manca de professionals i, avançar en nous models d'organització del treball que s'adaptin millor a les necessitats de les persones i als nous valors del professionalisme.

 

Barcelona, 11 de gener de 2023

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 17/05/2024