Jornada Igualtat de gènere als sectors salut i social

Jornada Igualtat de gènere als sectors salut i social
Martes
11
jul
Hora:
de 09:30h a 12:30h
Lloc:

Online, per plataforma Zoom 

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertenezco a la Entidad asociada a La Unió:
Pertenezco al Asociado Colaborador a La Unió:
No pertenezco a ninguna entidad asociada
Banner portada jornada igualtat, 11 de juliol

 

INTRODUCCIÓ

 

La igualtat és un dret fonamental per al progrés i la cohesió social i també com a factor de competitivitat per a les empreses, per tant, un dret de les dones i un deure de la societat i, en segon terme, un element de competitivitat vinculat a la gestió del talent del qual ni es pot ni s'ha de prescindir.

En uns sectors tan feminitzats com són el sanitari i el social cal tenir especial atenció a la necessària reducció de la bretxa salarial, així com a les mesures per a la igualtat efectiva entre dones i homes que tinguin en compte el respecte a la igualtat i a la no discriminació directament o indirecta, i incorporar també la visió de les iniciatives necessàries respecteu al col·lectiu LGTBIQ+.

En aquesta sessió es traslladarà l'actualització normativa en matèria d'igualtat de gènere, les mesures d'igualtat d'oportunitats en el marc de la negociació col·lectiva, les mesures que incideixen en la bretxa salarial i la negociació de Plans d'Igualtat.

Així mateix, també tindrem l'oportunitat de conèixer experiències al sector de salut de com s'han negociat i actualitzat darrerament Plans d'Igualtat i el compliment amb les obligacions normatives de registre salarial. 

 

PROGRAMA:

 

9.30 a 9.40 h. Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, directora general de La Unió.

9.40 a 11.10 h. Ponència. Obligacions normatives en matèria d'igualtat als sectors de salut i social. Xavier Mier, soci Mier-Giralt Laboralistes.

11.10 a 12.00 h. Presentació. Accions en matèria d'igualtat desenvolupades amb l'acompanyament de la Fundació La Unió. Maria Emilia Gil, directora tècnica de la Fundació Unió.

  • Experiència de la Fundació Sanitària Mollet. Sara Mercado, cap d'Administració de Personal.
  • Experiència del Parc Sanitari Pere Virgili. Héctor Cantero, director de Recursos Humans.

12.00 a 12.30 h. Dubtes dels assistents i Cloenda, a càrrec de Elena de la Campa, directora de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals de La Unió.

 

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

SESSIÓ ONLINE

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. STC028/22/000003.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
  • És obligatòria l'assistència virtual a la sessió per tal de comptabilitzar la seva participació i poder rebre el certificat de participació corresponent.
  • La sessió es gravarà.

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 30/04/2024