Associats en xarxa

Perquè junts #EnsEnSortirem, volem recollir i facilitar la comunicació de les moltes iniciatives de suport a professionals, de treball en xarxa de l'àmbit de salut i social, i de col·laboració amb el món local que tenen vocació de servir també per a la resta d'associats. 

  • Iniciatives que els associats posen a disposició de la xarxa i dels seus professionals en temes com el suport emocional a professional, acompanyament en el final de vida i dol a famílies...
  • Iniciatives de suport a la xarxa de serveis socials i al territori

 

Les iniciatives que volgueu compartir i que poden ser d'interès per a la resta d'associats les podeu fer arribar a fundaciounio@uch.cat

No dubteu en contactar-nos!

 


  • El Projecte ACASA, que compta amb l'impuls de La Unió ha estat escollit  pel Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI). El Projecte ACASA, crea un model integrat i integral d'atenció domiciliària. Un model d'atenció presencial/ no presencial d'alta intensitat, preventiva, proactiva i personalitzada per pacients d'alta complexitat sanitària i social. El projecte busca avançar cap a la sostenibilitat del sistema sanitari i treballar 2 dels 17 ODS, la  salut i el benestar i el treball decent posant en valor el rol dels cuidadors/es. La Unió ha exercit el rol clau de facilitador promovent el treball en xarxa entre els associats i impulsant les aliances estratègiques entre els diferents participants del projecte. El projecte ha estat promogut per QIDA, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, l'Hospital Joan XXIII, el Parc Sanitari Pere Virgili, les Regions Sanitàries d'AP de Tarragona i Girona de l'ICS; les EBA Sarrià-Vallplasa, Vallcarca-Sant Gervasi i Centelles; l'Hospital Sociosanitari El Francolí, la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, Amalfi, Tunstall i La Unió.

 

  • CoVIDA solucions. El projecte, impulsat per diverses institucions del sector salut en col·laboració amb emprenedors, es basa en una solució tecnològica (amb apps i web de back-office) que facilita el seguiment clínic dels pacients que viuen en residències o que reben atenció domiciliària per agilitzar la coordinació i comunicació entre tots els professionals involucrats en l'atenció sanitària i social d'aquest col·lectiu.  Hi participa Qida, associat col·laborador de La Unió.

 

  • Els professionals del CAP Vallcarca-Sant Gervasi de Barcelona ja utilitzen #CoVIDAsolucions per fer un seguiment dels pacients des de casa. El Dr. Lluís Gràcia explica els avantatges de la plataforma aquí

 

 

 

  • Proposta d'atenció d'altes de pacients amb Covid-19 en entorn domiciliari. Les properes setmanes tenim el repte d'atendre a les persones d'alta cap al seu domicili, el futur és un model integrat salut i social i promoure recursos d'atenció domiciliària de qualitat, amb professionals experts en atenció a les persones. Dues entitats associades a La Unió (QIDA i MUTUAM) fan una proposta d'oferta de serveis d'atenció a domicili en pacients COVID-19 donats d'alta dels serveis sanitaris, amb condicions especials atès el moment en què estem. En la perspectiva de promoure la col·laboració, des de La Unió en farem difusió entre les entitats sanitàries associades per si alguna d'elles considera que la proposta els pot ajudar en la gestió de les altes i l'atenció posterior.
  • Instruccions sobre la gestió de residus en la situació  de crisis sanitària ocasionada pel  COVID-19. Les darreres setmanes, tots els centres sanitaris, entre molts altres aspectes, també han tingut que adaptar els seus circuits de gestió de residus d'acord amb la normativa estatal,  Orden SND/271/2020, de 19 de Marzo i la autonòmica que es recull en l'article 9 del Decret Llei 7-20 de 17 de març de mesures urgents Gencat. Es tracta de residus tals i com, EPI, materials de cura, gases, sondes, bosses de sèrum buides, tubuladures i altres.  Els residus del Covid19 s'han de considerar Grup de Residus III i tractar com a tal, amb Gestor autoritzat. S'han de recollir en doble bossa de galga 220, de capacitat fins a 240 litres i amb tancament de seguretat. Alguns associats a La Unió han compartit aspectes que han treballat en relació a la gestió dels residus relacionats amb el COVID19, tals i com nous protocols.
  • L'Institut Guttmann ofereix un servei amb pautes per a persones amb necessitats cognitives, conductuals i emocionals durant el confinament. De manera oberta i a disposició de tot el món, dins el portal web SiiDON, el Servei d'Informació Integral per a la Discapacitat d'Origen Neurològic, un apartat amb informació pensada específicament per donar resposta a aquestes necessitats.

  • Línies de col·laboració durant la crisi sanitària Covid-19. Enginyers Industrials de diversos centres sanitaris associats, així com associats col·laboradors a La Unió han col·laborat en iniciatives i actuacions que s'han engegat a arrel de la crisis sanitària del COVID 19. Entre les mateixes destaquen els respiradors de nou disseny de les UCI's o la fabricació de tecnologia 3D. Aquestes queden recollides en el present informe del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 12/04/2024