COMUNICACIÓ

INFO COVID-19 #24, 15 juliol

  • “Les fundacions de salut, peça clau de la sanitat catalana”, recentment la Coordinadora Catalana de Fundacions ha presentat aquest estudi el qual hi han participat diverses entitats associades de La Unió.  Es tracta d'una iniciativa la comissió de salut, en la qual hi participa Josep M Bosch en representació de la Fundació Unió. L'estudi recull dades molt significatives sobre el pes de les fundacions en el sector sanitari. Així, a partir de les dades recollides de 45 fundacions (de les que més de dos terços són entitats associades a La Unió) el pes del col·lectiu de fundacions suposa sovint xifres entre el 25 i el 30% en relació al sector salut del total de persones ocupades, de llits, de quiròfans, de pressupost i d'inversions.
  • La Unió s'ha adherit a Barcelona Health Hub i com a membre d'aquesta plataforma participarà al projecte #YopacienteDigital per promoure la innovació en salut digital i en el sector, relació amb startups, organitzacions sanitàries, empreses i inversors. Més informació aquí.

 

 

 

INFO COVID-19 #23, 6 de juliol

 

La Unió i ESADE organitzen la sessió online La contribució social de la col·laboració publicoprivada en els serveis sanitaris i socials: deu propostes de millora, en el marc de la celebració dels 10 anys de l'Observatori de Col·laboració Publicoprivada en polítiques sanitàries i socials de l'Institut de Governança i Direcció Pública d'ESADE i La Unió. Dilluns 13 de juliol, de 09:30 a 11:30 hores. Hi participen Manel Peiró, director de l'Institute for Healthcare Management d'EsadeGov, Roser Fernández, directora general de La Unió. Mònica Reig, directora del Programa PARTNERS i directora associada d'EsadeGov, farà la Presentació del decàleg: deu propostes de millora. Posteriorment, hi haurà una taula amb Andreu Mas-Colell, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia, Perico Pastor, pintor, dibuixant i il·lustradori Javier Colás Fustero, president d'Additum Blockchain.

 

Altres

  • La Fundació Sanitària Mollet - Hospital de Mollet ha rebut el Segell EFQM d'Excel·lència 500+ a mans del Club Excelencia en gestión. Un reconeixement a la qualitat, la sostenibilitat i el compromís envers professionals i ciutadania.

 

 

 

INFO COVID-19 #21, 19 de juny

  • Consell Tècnic Assessor de Comunicació, 17 de juny: es va acordar fer una anàlisi sobre com la comunicació corporativa s'ha posat al servei dels canvis transformacionals, com i de quina manera ha ajudat a gestiona la crisi de la COVID-19 i principals aprenentatges. També es va acordar fer un treball sobre el cas de les residències.
  • Sessió online el 17 de juny sobre Noves maneres de treballar i impacte en la comunicació interna amb M. Lluïsa Benlloch, directora de comunicació interna de Novartis. Va abordar aspectes com ara nous lideratges, la gestió de la incertesa, el sentiment de pertinença, el treball distribuït i el sentit de la via.

 

INFO COVID-19 #20, 12 de juny

Article al Blog Ricard Bosch sobre les 6 Propostes de La Unió per al sector salut i social amb l'objectiu d'estar activament presents en els pactes per a la reactivació econòmica i la protecció social. Dissabte 6 juny.

 

 

INFO COVID-19 #18, 26 de maig

Roser Fernández, directora general de La Unió ha participat el 25 de maig en el cicle sobre el rol de l'atenció domiciliària que impulsa QIDA, associat col·laborador de La Unió. Va abordar la rellevància de la coordinació entre els diferents agents de l'atenció sanitària i social durant la COVID-19. Més informació aquí.

 

 

INFO COVID-19 #17, 19 de maig

Els hospitals recuperaran l'activitat ordinària fins a un màxim d'un 70% de la seva capacitat de servei. Hi ha pacients que prefereixen operar-se a finals d'any, perquè encara tenen por". Roser Fernández ha participat en la tertúlia sobre l'actualitat en la crisi del coronavirus dels Matins de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, el dimarts 19 de maig, de 8.45 a 10 h.

 

 

INFO COVID-19 #16, 12 de maig

El nostre sistema de salut estava preparat per donar resposta a la pandèmia? Roser Fernández, directora general de La Unió i Vicepresidenta de la Comissió d'Economia de la Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya, participa en una càpsula d'opinió.

 

 

INFO COVID-19 #14, 30 d'abril

Roser Fernández, directora general de la Unió Catalana d'Hospitals, va participar a la Nit dels Ignorants diumenge 26 d'abril a les 23h. "El problema social i emocional és important entre els professionals sanitaris". Alerta que amb la millora d'aquesta pandèmia no es pot descartar un col·lapse del sistema sanitari en les àrees de salut mental. Recupera la conversa.

Qué ha pasado en las residencias, La Vanguardia, 26 d'abril. Hi participa Joan Maria Adserà, vicepresident de La Unió i  director general de Xarxa Santa Tecla.

El  Telenotícies vespre de Tv3 ha explicat la iniciativa d'UCf. A partir del  minut 25.

 

INFO COVID-19 #13, 24 d'abril

Els treballadors de residències per a gent gran es formen on line al coronavirus, La Vanguardia, 22 d'abril.

Roser Fernández, directora general de la Unió, participarà a la Nit dels Ignorants diumenge 26 d'abril a les 23h.

 

 

INFO COVID-19 #12, 22 d'abril

Impactes en premsa:

10 receptes
“10 receptes per repensar la sanitat a Catalunya”, ARA, 19 d'abril. 15 experts analitzen el present i el futur del sistema de salut. Hi participa Roser Fernández, directora general de La Unió, Anna García-Altés, Núria Cuxart, Jaume Padrós, Antoni Trilla, Antoni Sisó Almirall, de Lara Bonilla i Gema Garrido.

 

vangu
La Unió Catalana d'Hospitals alerta de l'impacte en salut mental, La Vanguardia, 20 d'abril.

 

diari tarr
Sanitat pública, I tant?, Diari de Tarragona, article del periodista Josep Martí, que posa en valor la xarxa sanitària concertada i el paper dels associats de La Unió.

 

 

INFO COVID-19 #10, 14 d'abril

Roser Fernández ha participat en la tertúlia sobre l'actualitat en la crisi del coronavirus dels Matins de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, el dimarts 14 d'abril, de 8.45 a 10 h. Recupera la tertúlia.

 

 

INFO COVID-19 #9, 9 d'abril

 

salut

Dia Mundial de la Salut

 

 

INFO COVID-19 #6, 30 de març

Nou apartat al web del Canal Salut: mapes interactius. S'hi pot consultar el nombre de casos positius identificats per àrees geogràfiques, gràfiques dinàmiques i interactives sobre la pandèmia, i el nombre de casos informats pels usuaris mitjançant l'app STOP COVID19.

 

 

 

INFO COVID-19 #5, 27 de març

Nou canal Telegram d'informació per a professionals de Salut. Informació al moment sobre temes d'interès per a professionals de salut i, durant els propers dies, en tot allò referent al nou coronavirus.

Catalunya busca "triplicar" les UCIS la pròxima semana. El 23 de març El Periódico publicava aquesta informació, en la qual feia referència a la informació facilitada per la directora general de La Unió, Roser Fernández al programa els Matins de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas de 21 de març, en el qual va dir que a Catalunya es compta amb uns 600 llits d'UCI.

 

 

INFO COVID-19 #4, 25 de març

Roser Fernández ha participat en la tertúlia sobre l'actualitat en la crisi del coronavirus dels Matins de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, el dilluns 23 de març, de 8.45 a 10 h. Recupera la tertúlia. 

 

 

INFO COVID-19 #3, 23 de març

Des de La Unió ens sumem a la campanya #JoActuo que vol donar suport i agrair la implicació ciutadana en la lluita contra el coronavirus. Teletreballem per aturar-lo. Vés al fil de twitter.

 

Roser Fernández ha participat en la tertúlia sobre l'actualitat en la crisi del coronavirus dels Matins de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, el dilluns 23 de març, de 8.45 a 10 h.

 

Salut posa en marxa la 'app' STOP COVID19 CAT per detectar la Covid 19 a Catalunya, que permetrà fer un seguiment de l'evolució de la pandèmia del coronavirus a Catalunya.

 

El sistema sanitari reforça l'atenció no presencial potenciant l'espai digital La Meva Salut. Qui no tingui accés podrà excepcionalment donar-se d'alta al 900 053 723 sense necessitat d'acudir presencialment al centre o a través de canalsalut.gencat.cat/lamevasalut-registre.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 20/04/2024